зеркала для ванной комнаты лагуна 
А  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  A-Z

 

ложки олії, 4 горошини чорного перцю.
Вареники з квасолею і грибами
Квасолю перебирають, промивають, розмочують, варять до готовності, відціджують відвар і протирають крізь сито або пропускають через м'ясорубку. До підготовленого пюре додають дрібно посічену і злегка підсмажену цибулю, дрібно посічені відварені гриби, мелений перець, сіль і все добре перемішують.
При подачі на стіл вареники поливають розтопленим вершковим маслом.
Для начинки – 1 1/2 склянки квасолі, 2 ст. ложки жиру, 100 г сушених грибів, 2 цибулини, 4 горошини чорного перцю, 1 ст. ложка солі, 4 ст. ложки вершкового масла для поливання.
Вареники з грибами
Гриби замочують до повної м'якості, варять у підсоленій воді, відкидають на сито, січуть ножем або пропускають через м'ясорубку, змішують з дрібно посіченою і підсмаженою на маслі цибулею.
Зліплені вареники варять, відкидають на сито, дають обсохнути, перекладають у каструлю, обливають розігрітим маслом, ставлять у духовку на кілька хвилин і подають на стіл.
Для начинки – 100 г сушених білих грибів, 3 цибулини, З ст. ложки вершкового масла.
Вареники з полуницями
Полуниці промивають, перебирають, відривають плодоніжки, пересипають цукром і ставлять на 25–30 хв у холодне місце, потім відкидають на сито або друшляк І відціджують сік.
До готових вареників додають відціджений полуничний сік або поливають сметаною.
Таким же способом приготовляють вареники з суницями або малиною.
На три склянки пшеничного борошна – 3/4 склянки води, 1 яйце, 4 склянки полуниці, 1/2 склянки цукру.
Вареники із свіжими сливами
Сливи промивають, виймають кісточки, дрібно нарізають, пересипають цукром і дають постояти 25–30 хв, після чого відкидають на сито і відціджують сік.
Готові вареники подають на стіл і поливають відцідженим соком із слив.
Для начинки – 700 г свіжих слив, 1/2 склянки цукру.
Вареники з вишнями або черешнями
Тісто розкачують не дуже тонко, щоб утримати вишні всередині вареника. Вишні перебирають, відривають плодоніжки, виймають кісточки, кладуть у посудину, пересипають цукром, дають постояти протягом 25–30 хв і відкидають на сито або друшляк, щоб відцідити солодкий сік, який подають до готових вареників.
Так само виготовляються вареники з вишень із кісточками. В цьому випадку вишні перебирають, відривають плодоніжки, обмивають холодною водою і обсушують.
Готові вареники оборежно виймають з киплячої води, щоб не розірвати оболонку. Вареники з вишнями подають до столу з відцідженим солодким соком або поливають розтопленим маслом і посипають цукром. Окремо подають сметану.
На 3 склянки пшеничного борошна – 3/4 склянки води, 2 яйця, 4 склянки вишень, 1/2 склянки цукру.
Вареники з яблуками
Тісто приготовляють звичайним способом, тільки збільшують у два рази норму яєць і розкачують його не дуже тонко. Яблука беруть стиглі, найкраще папіровку, тонко зрізують з них шкірочку, розрізують на половинки, видаляють насіння з серцевиною, шаткують соломкою і пересипають цукром, дають соку трохи стекти. Можна яблука злегка посипати меленою корицею.
Готові вареники при подачі на стіл посипають цукром, але найкраще їх полити медом.
На 3 склянки борошна – 3/4 склянки води, 2 яйця, 800 г свіжих яблук, 1/2 склянки цукру.
Вареники з сушеними сливами
Сушені сливи промивають у теплій воді, заливають кілька разів киплячою водою, поки не будуть м'які. Після цього сливи вибирають з води на сито, підсушують, охолоджують, виймають кісточки, кожну сливу посипають цукром і роблять вареники трикутної форми з цілою сливою. Можна також після видалення кісточок відварені сливи дрібно нарізати і пересипати цукром.
При подачі на стіл вареники посипають цукром і окремо подають сметану.
Для начинки – 300 г сушених слив, 1/2 склянки цукру, 3/4 склянки сметани для поливання.
Вареники з маком
Мак заливають окропом, зливають сміття, що спливло наверх, потім вдруге заливають окропом і залишають на 10–15 хв. В цей час воду підігрівають, але не кип'ятять, після цього мак відкидають на сито і, коли стече вода, перекладають у ступку і розтирають. Розтертий мак змішують з цукром і продовжують розтирати ще 4–5 хв. Далі ліплять вареники і відразу ж кладуть їх у киплячу воду, бо тісто швидко розмокає від води, якою насичений мак.
Готові вареники подають на стіл з цукром або медом.
Для начинки – 1 1/2 склянки маку, 1/2 склянки цукру.
Вареники гречані з сиром
У кипляче молоко або воду всипають сіль, борошно і заварюють тісто. У тепле тісто додають яйце і добре розмішують. Свіжий сир протирають крізь сито, додають цукор, сирі яйця, сіль і добре вимішують.
Підготовлене тісто беруть невеликими шматочками, роблять на долоні круглий тонкий коржик, кладуть на середину сир, складають удвоє і роблять вареники півкруглої форми.
Вареники варять у підсоленій воді протягом 10–12 хв.
Гарячі вареники поливають маслом і окремо подають сметану.
На 2 склянки гречаного борошна – 1/2 склянки молока або води, 1 яйце.
Для начинки – 600 г сиру, 1/2 склянки цукру, 1 яйце, 2/3 склянки сметани, 2 ст. ложки вершкового масла.
Вареники з гречаного і пшеничного борошна з сиром
Пшеничне і гречане борошно просівають, змішують, додають молоко або воду, цукор, яйце, сіль, змішують прісне тісто і розкачують шаром в 1–1,5 мм і завширшки 5–6 см.
Сир протирають крізь сито або пропускають через м'ясорубку, кладуть цукор, яйця, сіль і добре вимішують. Із тіста й сиру роблять вареники і варять їх.
При подачі на стіл поливають маслом.
На 1,5 склянки пшеничного і 1,5 склянки гречаного борошна – 1 склянку молока або води, 1 ст. ложку цукру, 1 яйце.
Для начинки – 800 г сиру, 1/2 склянки цукру, 1 яйце, 2 ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки сметани.

Галушки
Галушки – один із символів української кухні. Готували їх із прісного тіста, замішаного на воді чи сироватці з яйцем. Залежно від способу їх формування галушки були «щипані», «рвані» або «різані». Зварені у солоному окропі і відціджені галушки засмажували цибулею, смаженою на олії або салі. їли галушки майже щодня, бо приготування цієї страви не займало багато часу. Варили їх і на поминки.
Галушки приготовляють у різноманітному асортименті – з борошна, манних крупів, сиру, картоплі тощо.
Для галушок тісто розкачують завтовшки 1,5 см і нарізають у формі квадратів. Нарізані галушки кидають у підсолений окріп і варять до готовності, тобто закінчують варіння тоді, коли галушки спливають наверх. Галушки після відціджування води заправляють вершковим маслом, ггідсмаженим салом, підсмаженою на соняшниковій олії цибулею тощо.
Галушки здобні
У просіяному борошні роблять заглибину у вигляді лійки, вливають у неї воду, розтоплене масло, збиті з сіллю яйця і замішують тісто більш круто, ніж на вареники. Тісто підбивають до гладкості, залишають на деякий час для набухання, потім розкачують, нарізають галушки і варять у підсоленій воді протягом 10 хв. Готові галушки кладуть на сковороду з розігрітим маслом, перетрушують, злегка підсмажують і подають на стіл.
У заправлені маслом гарячі галушки можна додавати сметану. Масло іноді замінюють салом. Для цього сало нарізають дрібними кубиками, підсмажують і разом із шкварками заправляють галушки.
На 3 стакани пшеничного борошна – 2 яйця, 1/3 склянки сметани, 1/3 склянки води, 2 ст. ложки вершкового масла або нарізаного кубиками сала, 1 чайну ложку солі.
1 2 3 4 5 6 7 8
 https://sdvk.ru/Aksessuari/ 

 мозаика домус