ванна с встроенным смесителем 
А  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  A-Z

 


На 2 склянки кукурудзяного борошна – 5 склянок молока, 2 1/2 склянки пшеничного борошна, 50 г дріжджів, 6 яєць, 6 ст. ложок сметани, 2 ст. ложки жиру.
Млинці яблучні
Кислуваті яблука печуть у духовці і протирають через сито. Половину борошна розводять молоком, додають дріжджів і ставлять в тепле місце. Коли опара підійде, в неї кладуть яблучне пюре, розтоплене масло або маргарин, всипають решту борошна, кладуть яйце, підбивають тісто кописткою до гладкості, солять, розводять вершками до густоти сметани і ставлять у тепле місце, щоб воно знову підійшло, після чого випікають млинці.
На 2,5склянки пшеничного борошна – 3 яблука середньої величини, 50 г дріжджів, 3/4 склянки топленого масла (або маргарина), 2 яйця, 1 склянку вершків, 1 склянку молока.
Млинці з полуницями
Жовтки розтирають з цукром, змішують з 3/4 норми молока, додають борошно, сіль, добре розмішують і розводять рештою молока. Білки збивають в піну, з'єднують з тістом, розмішують і випікають млинці. Для цього кладуть на сковорідку кусочок масла і потроху наливають тісто. Тісту дають злегка зміцніти на слабкому вогні, насипають рівним шаром перебрані полуниці, змішують перед тим з цукром, а зверху на ягоди знову наливають тісто.
Коли млинець добре зарум'янений з одного боку, його перевертають і знову поклавши на сковорідку масло підсмажують з другого боку. Готові млинці посипають цукром і подають гарячими. Так само можна приготовляти млинці з малиною і суницями.
На 3 ст. ложки борошна – 4 яйця, 3 ст. ложки цукру, 1,5 склянки молока, 1 чайну ложку солі, 1 ст. ложку вершкового масла, З склянки полуниць.
Млинці з вишнями
Приготовляють їх таким же способом, як і млинці з полуницями, тільки замість полуниць кладуть очищені від кісточок і припущені в цукровому сиропі вишні.
На 3 ст. ложки борошна – 3 яйця, 4,5 ст. ложки цукру, 1,5склянки молока, 1/3 склянки води, 1 чайну ложку солі, 1 ст. ложку масла, 600 г вишень.
Для сиропу – 1/3 склянки води, 1,5 ст. ложки цукру.
Млинці апетитні
Жовтки і вершкове масло кладуть в каструлю, добре розмішують дерев'яною кописткою, розводять кислим молоком так, щоб одержана маса була схожа на рідку сметану. Потім збивають решту білків у піну, обережно кладуть в каструлю, солять, обережно вимішують і випікають млинці.
На 8 яєць – 200 г вершкового масла, 1 склянку кислого молока.
Млинці молочні
Яйця розтирають, розводять молоком, підсипають борошно і замішують тісто. Після того як тісто старанно розмішане і стане однорідним, гладеньким, додають протерту на терці цитринову цедру, сіль і випікають млинці. У готових млинцях обчищають підгорілі краї, згортають їх кутиками, обсмажують з обох боків на маслі, посипають цукровою пудрою або цукром і подають на стіл гарячими.
На 6 склянок пшеничного борошна – 5 яєць, 6 склянок молока, цедру з 1/2 цитрини.
Млинчики звичайні
Для млинчиків приготовляють рідке тісто, до складу якого входять борошно, молоко, яйця, сіль. Жовтки розтирають з цукром, вливають потроху молоко, кладуть сіль, розігріте вершкове масло, всипають борошно, розмішують, щоб не було грудочок, і змішують з піною збитих білків.
Тісто добре вимішують і печуть як звичайні млинці, на гарячих, змащених маслом маленьких сковорідках, але набирають настільки мало тіста, щоб воно, розливаючись по сковорідці, утворило зовсім тонкий шар млинчика. Після того як млинчик підрум'янився, його перевертають на другий бік і через кілька секунд знімають. Млинчики подають з розтопленим маслом.
На 2,5 склянки борошна – 4–5 яєць, 200 г масла, 3–4 склянки молока, 1/2 склянки цукру.
Млинчики українські з повидлом
Жовтки розтирають з цукром, вливають вершки, додають натерту цедру цитрини, всипають потроху пшеничне борошно і добре розмішують. Одержане однорідне тісто змішують з піною білків і ставлять каструлю з тістом у холодну воду. Млинчики випікають на добре змащеній сковорідці, зарум'янюють з обох боків. Готові млинчики змазують повидлом, кладуть у каструлю, змащену жиром, посилану сухарями і ставлять у духовку на 10 хв. Потім млинчики викладають на тарілку у вигляді бабки і посипають цукром.
На 2 склянки борошна – 1 склянку цукру, 10 яєць, 1 склянку вершків, 2 склянки повидла, 50 г масла.
Млинчики з сиром
Сир протирають крізь сито або пропускають через м'ясорубку. Заправляють цукром, сметаною, яйцями і розпареними родзинками, укладають на млинчики, загортають і підсмажують з обох боків. Перед подачею на стіл млинчики поливають розтопленим маслом, посипають цукром і окремо подають сметану.
Млинчики з сиром, запечені в сметані, роблять так само, з тією тільки різницею, що їх укладають в сотейник, змащений маслом і посиланий сухарями. Зверху млинчики поливають маслом і сметаною і ставлять в духовку запікатись.
На 2 1/2 склянки борошна – 4–5 яєць, 200 г масла, 3–4 склянки молока, 1/2 склянки цукру.
Для начинки – 500 г сиру, 3 яйця, 2 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку родзинок.
Млинчики з варенням
Приготовлені звичайні млинчики намазують кожний з одного боку яким-небудь густим варенням без кісточок або фруктовим повидлом, згортають у трубочку, змащують яєчним жовтком, обсипають сухарями, підсмажують з двох боків на вершковому маслі, обсипають цукровою пудрою і подають на стіл.
На 2 1/2 склянки борошна – 5 яєць, 50 г масла, 3–4 склянки молока, 1/2 склянки цукру, 1 склянку варення або повидла, 3 ст. ложки сухарів.
Бабка з млинчиків з гречаною кашею і м'ясом
Гречані крупи перетирають з сирим яйцем, підсушують, кладуть у підсолену киплячу воду із смальцем і варять до готовності. В готову кашу кладуть масло, варене посічене м'ясо, яйця, смажену цибулю, посипають перцем і добре змішують. Укладають у змащений жиром сотейник шар млинців, зверху кладуть начинку, потім знову шар млинців, і так повторюють кілька разів, щоб верхній шар був з млинчиків. Потім обливають маслом і запікають в духовому шкафу. Подають як окрему страву або до борщу.
На 2,5 склянки гречаного або пшеничного борошна – 5 склянок молока, 3 яйця, 1 ст. ложку цукру, 1 чайну ложку солі, 1 ст. ложку жиру.
Для начинки – 500 г м'яса, 3/4 склянки гречаних крупів, 1 склянку води, 1/2 склянки смальцю, 2 стложки вершкового масла, 1 цибулину, 5 яєць.
Бабка з млинчиків і пшоняної каші
Млинчики приготовляють так само, як і для бабки із млинчиків з гречаною кашею і м'ясом (беруть тільки пшоно). Для начинки варять на воді пшоняну розсипчасту кашу і заправляють її вершковим маслом. В каструлю або сотейник, змащені маслом, кладуть млинчики, а зверху них – пшоняну кашу, яку знову покривають млинчиками, і так повторюють кілька разів, слідкуючи, щоб верхній шар був з млинчиків.
Зверху млинчики поливають розтопленим вершковим маслом і запікають в духовці. Подають як окрему страву; а також до борщу.
Для начинки – 1,5 склянки пшона, 1/2 л води, 100 г вершкового масла.

Страви з крупів і борошна
Каші
Значну кількість других страв гарячих приготовляють з різних крупів: пшона, рису, манної, гречаної тощо.
Їх необхідно 2–3 рази промити (крім манної та гречаної), кожного разу заливаючи свіжою водою. Рис, пшоно, перлові крупи спочатку промивають кілька разів теплою водою (температура 30–40 °C), а останній – гарячою (60–70 °C).
Для кращого смаку і зовнішнього вигляду готової каші, рекомендується перед засипанням крупів додавати в рідину від 50 до 100 г жиру на кожний кілограм крупів.
1 2 3 4 5 6 7 8
 сантехника в химках 

 Белмар Dama